Home/2022, Новини, Събития, Форуми/Морско училище е домакин на XVI Генерална асамблея на EDINNA

Морско училище е домакин на XVI Генерална асамблея на EDINNA

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е домакин на XVI Генерална асамблея на EDINNA, която се провежда в дните 17 – 18 май 2022 г. Организацията е образователната мрежа от училища и учебни заведения за корабоплаване по вътрешни водни пътища. По време на конференция, на кръгла маса на Централната комисия за корабоплаване по Рейн (CCNR) в Страсбург, през юни 2008 г. директорите и мениджърите на институти подписват Меморандум за разбирателство (MoR) с цел формиране на мрежата. Официално е основана през февруари 2009 г. като асоциация съгласно нидерландското законодателство и е регистрирана в Търговската камара в Ротердам. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е член на EDINNA от 2019.

Членовете на EDINNA са обединени от обща европейска водна система за плаване по вътрешните водни пътища и имат опит в различни образователни системи в Европа. Целта на организацията е да достигне до по-структурирано сътрудничество и да създаде хармонизирана система за образование, обучение и сертифициране на персонала по вътрешните водни пътища, за да осигури високо качество на обучение на екипажите на борда на корабите.

По време на тридневната Асамблея, която се проведе в Морско училище, бяха дискутирани въпроси свързани с образованието, дистанционното обучение и прилагането на симулатори в областта на вътрешно-континенталното корабоплаване.

В последния ден се проведе кратка научна конференция (EINC 2022) в хибриден вид, която като тематично събитие се организира за първи път. В събитието участваха експерти от Холандия, Финландия, Великобритания, Русия, Филипини и България.

Конференцията EINC 2022 имаше за цел да обедини водещи академични учени, да събере изследователи и специалисти, които да обменят и споделят своя опит и научни резултати.

Разглежданите теми бяха свързани с образователните стандарти при обучението във вътрешно-континентално корабоплаване, учебни симулатори и учебни кораби, дигитално образование и предизвикателства по време на пандемия, научни изследвания в индустриални условия. Прозрачността би била ключът към създаването на дългосрочно сътрудничество, за да се осъществи правилна научно-изследователска стратегия.

Предвижда се събитието да се провежда регулярно.

By | 2022-06-08T05:53:34+00:00 май 17th, 2022|2022, Новини, Събития, Форуми|0 Comments

About the Author: