25 десетокласници от Бургаската морска гимназия – на лагер във ВВМУ

Home/2022, Новини, Практика, Събития/25 десетокласници от Бургаската морска гимназия – на лагер във ВВМУ

25 десетокласници от Бургаската морска гимназия – на лагер във ВВМУ

25 ученици от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ в Бургас гостуват във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Посещението е част от сътрудничеството между двете институции за стимулиране на обучаемите в Бургаската морска гимназия да продължат образованието си във флотската Алма матер. В рамките на споразумението между двете учебни заведения, Висшето военноморско училище предоставя педагогически кадри за обучението на ученици в паралелките по „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“.

Гостите, които са на лагер в Морско училище, са десетокласници от специалностите „Корабоводене“ и КММ („Корабни машини и механизми“). Учениците са настанени в студентското общежитие на флотската Алма матер. В рамките на два дни, облечени в новите си униформи, те живеят и ще се хранят заедно с курсантите.

По време на престоя си във ВВМУ учениците ще се обучават в няколко направления. Ще придобият базови умения по управление на кораб; ще усвоят знания по „Морско дело“; ще се запознаят с дронлабораторията на Морско училище.

В обучението по управление на кораб гимназистите от двете специалности ще бъдат разделени. Младежите от „Корабоводене“ ще изучават дисциплините в симулатори и тренажори по корабоводене на Висшето военноморско училище, а тези от специалност КММ ще се обучават в тренажор и симулатор на машинно отделение и централен пост за управление.

By | 2022-06-08T13:32:15+00:00 юни 8th, 2022|2022, Новини, Практика, Събития|0 Comments

About the Author: