Home/2022, Важно, Новини, Събития/За четвърта година VI флот на САЩ обучава в Морско училище

За четвърта година VI флот на САЩ обучава в Морско училище

За четвърта поредна година ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на провежданото от VI американски флот обучение „Евразийско партньорство за управление на кораби“, което продължи от 25 до 29 юли 2022 г. Форумът се организира от ВМС на САЩ в Европа, Командването на VI американски флот, Учебното командване за обучение на офицери за надводни операции в Нюпорт, Род Айлънд, Офиса за отбранително сътрудничество към Посолството на САЩ в България и е съвместно с ВВМУ.

В тазгодишното издание на „Евразийско партньорство за управление на кораби“ участваха военнослужещи от Азербайджан, Грузия, Румъния и България. Чрез съвместното военноморско обучение офицери от VI флот на САЩ споделят най-добрите практики при провеждане на операции на море, техники за маневриране на кораби и ключови умения в различни оперативни условия.

Американските инструктори, съвместно с българските си колеги – преподаватели от Морско училище, изнесоха лекции на различни теми. Те подпомагаха обучаемите и в прилагането на тактики, техники и процедури в симулационна среда, за решаването както на рутинни, така и на нетрадиционни тактически упражнения. Участниците проведоха своите практически занятия в най-съвременни симулатори, с каквито Морско училище разполага.

В края на обучението представителите на Азербайджан, Грузия, Румъния и България получиха сертификати, издадени от Учебното командване за обучение на офицери за надводни операции в Нюпорт, Род Айлънд.

.

By | 2022-07-29T13:49:00+00:00 юли 29th, 2022|2022, Важно, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: