Н.Пр. г-жа М. Шанауи участва в тържеството по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2014“

Home/2014, Архив, Курсанти, Новини/Н.Пр. г-жа М. Шанауи участва в тържеството по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2014“

Н.Пр. г-жа М. Шанауи участва в тържеството по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2014“

На 10 август 2014 г. на Морска гара Варна се състоя ритуал по присвояване на първо офицерско звание, когато 23-ма курсанти, успешно завършили петгодишното си образование в морската Алма матер, станаха лейтенанти от ВМС.

Както вече се писа в официалния сайт на училището, лично министърът на отбраната от служебното правителство на Р България Велизар Шаламанов присъства на ритуала заедно с контраадмирал Георги Фиданов- съветник на президента на Р България Росен Плевнелиев и върховен главнокомандващ на въоръжените сили по въпросите на военната сигурност. Тук бяха още цялото областно и общинско ръководство на града, адмирали и генерали, курсанти и студенти, родители и близки на младите офицери.

Тук бе и Н.Пр. г-жа М. Шанауи – извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в Р България, която уважи официалната покана на началника на ВВМУ «Н. Й. Вапцаров» кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров. Тя присъства от началото на ритуала на Морска гара Варна, наблюдавайки с интерес тържественото събитие по присвояване на първо офицерско звание на нашите възпитаници. По-късно пристигна с останалите официални гости в Морско училище, като разгледа с тях учебно-материалната база, кабинетите с новите тренажори, лаборатории и зали. Преди обиколката на училището, тя присъства на ритуала по поднасянето на цветя на паметника на Никола Вапцаров в двора.

На коктейла в градината на училището, даден от Началника, Н.Пр. г-жа Шанауи приветства гостите с кратко слово, в което благодари за поканата и възможността да се запознае с най-старото висше техическо учебно заведение в страната ни, отправи пожелания към «Випуск 2014» на ВВМУ Н. Й. Вапцаров» за бъдещи успехи в житейския път и професионалната кариера на младите кадри от състава на Военноморския флот на родината ни.

By | 2020-09-01T07:37:06+00:00 август 28th, 2014|2014, Архив, Курсанти, Новини|Коментарите са изключени за Н.Пр. г-жа М. Шанауи участва в тържеството по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2014“

About the Author: