Home/2022, Курсанти, Новини, Празници/Министър, адмирали и генерали вдигнаха тост за младите лейтенанти

Министър, адмирали и генерали вдигнаха тост за младите лейтенанти

С традиционен коктейл младите лейтенанти от Випуск 2022 – „Полковник Борис Дрангов“, на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ отпразнуваха своето първо офицерско звание. На тържеството специален гост бе министърът на отбраната Димитър Стоянов, който вдигна тост за новите лейтенанти и размени думи с всеки от випускниците.

Сред гостите бяха и началникът на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, военният представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО – вицеадмирал Митко Петев, командирът на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, съветникът на президента по военната сигурност – генерал-лейтенант Любчо Тодоров, началникът на Щаба на Съвместното командване на силите – флотилен адмирал Галин Манев, командирът на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана – бригаден генерал Васил Събински, офицери – представители на военни училища, приятели на училището.

Старт на тържеството даде министърът – с тост за младите лейтенанти и техните бъдещи успехи. След това размени думи с всеки от тях. От командира на Военноморските сили и началника на Морско училище, освен пожелания за кариерно израстване, випускниците получиха и награди. За финал бе разрязана торта с адмиралски звезди, която е една от традициите за випускниците на Морско училище.

Преди началото на коктейла, министърът, началникът на отбраната и новопроизведените лейтенанти положиха цветя пред паметника на патрона на ВВМУ – Никола Вапцаров.

By | 2022-08-14T14:54:07+00:00 август 14th, 2022|2022, Курсанти, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: