Home/2022, Конференции, Новини, Студенти/Студент от ВВМУ участва в международната конференция Three Seas: Generation Freedom

Студент от ВВМУ участва в международната конференция Three Seas: Generation Freedom

Конференцията от инициативата „Три морета“ се проведе на 29 и 30 септември 2022 г. във Варшава.

След конкурс за най-добра статия, в който участваха стотици кандидати от 12-те държави, които бяха част от „Три морета“, Фондация State of Poland избра 50 победители. Сред тях е и Димитър Димитров, трети курс, „Киберсигурност“, от Висшето военноморско училище.

Първият ден на конференцията бе посветен на борбата с дезинформацията, пропагандата и информационната война, както и на ролята на социалните медии в съвременния свят.

Вторият ден от конференцията беше открит от Павел Нирада, заместник-председател на Управителния съвет на Полската държавна банка за развитие – BGK, и член на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“, и Влоджимеж Дола, председател на Фондация State of Poland.

Конференцията се проведе под егидата на полското правителство, с представители Павел Яблонски, заместник-министър на външните работи, представител на полското правителство за инициативата „Три морета“, и Станислав Жарин, държавен секретар, министър на информационната сигурност на Полша.

Темата на тазгодишната конференция беше „Свободата не се дава веднъж завинаги, тя трябва да се извоюва отново и отново, с помощта на истината“.

Над 14 журналисти, дипломати, учени и политици от региона на Трите морета отразяваха теми, свързани с възможностите и заплахите за независимостта, икономическата автономност и свободата на изразяване в новата геополитическа ситуация в Централна Европа.

By | 2022-10-03T09:53:04+00:00 октомври 1st, 2022|2022, Конференции, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: