Home/2022, Новини, Посещения, Събития/Морско училище на XXII генерална асамблея на IAMU

Морско училище на XXII генерална асамблея на IAMU

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в XXII годишна генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Форумът се провежда от 19 до 23 октомври 2022 г. Домакин е Държавната морска академия на Грузия в град Батуми. Асамблеята бе открита от ректора на Академията – капитан д.п. Муртаз Девадзе.

В церемонията по откриването участваха зам.-министри на транспорта и  икономиката на Грузия, както и директорът на Агенцията по транспорта на Грузия.

В първия ден от Асамблеята се проведе президентски форум, в който участваха ректори и президенти на 32 университета от общо 69-те членове на IAMU. Сред присъстващите ректори е и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

В следващите дни от Генералната асамблея на IAMU предстои да се проведе конференция с разнообразни теми, изнесени от участниците. Началникът на Морско училище ще представи темата, свързана с одобряването на уменията за мениджмънт на персонала в морската индустрия, използвайки интерактивни методи.

By | 2022-10-20T06:06:29+00:00 октомври 19th, 2022|2022, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: