Чуждестранни студенти: „Да учим в Морско училище, бе най-доброто решение, което взехме“

Home/2022, Интервюта, Новини, Студенти/Чуждестранни студенти: „Да учим в Морско училище, бе най-доброто решение, което взехме“

Чуждестранни студенти: „Да учим в Морско училище, бе най-доброто решение, което взехме“

Жамал Мазен Махмуд Ал-Нсур от Йордания и Доминик Лус от Унгария са 19-годишни момчета, които от тази година започват своето обучение в специалност „Навигация“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Ето какво разказаха двамата за решението си да изберат Морско училище.

-Как научихте за Морско училище?

Жамал: – Отдавна знам каква професия искам да изучавам, а родителите ми са семейни приятели с посланика на България в Йордания. От него научих за Висшето военноморско училище в България. И ето ме тук.

Доминик: – Аз научих от мой приятел от Гърция, който вече учи в Морско училище. Чух много хубави отзиви и се записах.

– А от всички морски академии в света, защо избрахте точно българското Морско училище за своето висше образование?

Доминик: – След като моят приятел ми разказа, веднага потърсих информация за ВВМУ в уебпространството. Прочетох за огромните успехи на хора, които са завършили Морско училище, както и за удивителните постижения на това учебно заведение. Прочетох, че учебаната база е модерна и на много високо ниво. Научих още, че преподаватели са отлични.  След като се запознах с всичко това, лесно взех решението да уча „Навигация“ в България.

Жамал: – Избрах го заради хубавите отзиви. Това е класическо морско училище, което освен това предлага и много добри възможности за реализация.

– Макар че току-що започвате, можете ли вече да кажете, че с избора на Морско училище сте взели правилното решение?

Доминик: – Категорично да. Това е едно от най-добрите решения, които съм вземал досега. Очаквам с нетърпение да започне същинският учебен процес и знам, че когато завърша Морско училище, ще получа нужната реализация.

Жамал: – На същото мнение съм.

– И за финал – харесва ли ви във Варна, имайки предвид, че тук ще прекарвате голяма част от времето си в следващите четири години от живота си?

Жамал: – Хубаво е тук, а и по-евтино (смее се).

Доминик: – Варна ми харесва и хората тук ми харесват.

By | 2022-11-02T12:38:47+00:00 октомври 28th, 2022|2022, Интервюта, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: