Home/2022, Новини, Събития, Състезания/Морско училище със златна купа и два медала от Олимпиадата по компютърна математика

Морско училище със златна купа и два медала от Олимпиадата по компютърна математика

Отбор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в Деветата национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков“ (CompMath-2022). Антон Атанасов от специалност „Киберсигурност“, втори курс, Теодор Захариев от специалност „Корабни машини и механизми“, втори курс, и доц. д-р Валентина Петрова от катедра „Информационни технологии“ бяха представителите в екипа на Морско училище.

Състезателите имаха изключителен успех в престижната и трудна олимпиада и спечелиха купа за първо място в отборното класиране и два сребърни медала, които бяха връчени от министъра на образованието и науката – проф. д-р Сашо Пенов.

Високите резултати на студентите се дължат на съвместната работа на ръководителите на отборa: доц. д-р Мария Николова и гл. ас. д-р Емилия Колева.

Домакин на CompMath-2022 е Софийският университет „Св. Климент Охридски“, чрез факултетите си по „Математика и информатика“ и „Химия и фармация“. Участниците са представители на Технически университет – София, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Югозападен университет „Неофит Рилски“ и др. Целта на състезанието е да се предизвикат и насърчат талантливи студенти по математика и информатика, създавайки взаимовръзки между тях и ръководителите на екипи, както и споделяне и обмяна на информация между университетите.

By | 2022-10-31T14:35:35+00:00 октомври 30th, 2022|2022, Новини, Събития, Състезания|0 Comments

About the Author: