Проф. Корнел Панайт, Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети ВВМУ

Home/2014, Архив, Новини/Проф. Корнел Панайт, Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети ВВМУ

Проф. Корнел Панайт, Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети ВВМУ

На посещение във ВВМУ„Н. Й. Вапцаров” на 09.10.2014 г. бе проф. Корнел Панайт – Доктор хонорис кауза на Морско училище.

Проф. Панайт е удостоен с титлата през 2011 г. с решение на Академичния съвет на Морско училище. През 2004 г. е избран за ректор
на Морски университет в гр. Констанца, Румъния и оттогава работи активно за установяването на делови връзки между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и румънския университет. Двете висши морски учебни заведения си сътрудничат по линия на програма „Еразмус”, обмяна на преподаватели и образователни програми, съвместни научни проекти, размяна на обучаеми..

Проф. Корнел Панайт работи в областта на електротехниката, членува в световни научни организации и ръководи редица такива в областта на висшето морско образование на международно ниво.

Визитата на проф. Панайт е свързана с делово посещение с ръководството на Морско училище, и с церемония по засаждане на дръвче в двора на училището – традиция, която се спазва от удостоените с титлата „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ„Н. Й. Вапцаров”.

Церемонията от 14.00 ч. пред Алеята на преподавателите, започна с официален строй на рота от курсанти петокурсници. Проф. Панайт ги приветства, като им пожела крепко здраве, морско самочувствие и увереност в доброто бъдеще на офицери от военноморския флот. Той сподели, че е баща на две деца, а на тържеството приисъства и неговата съпруга Габриела Панайт. Присъства също цялото ръководството на училището, преподаватели и служители.

By | 2020-09-01T07:39:29+00:00 октомври 9th, 2014|2014, Архив, Новини|Коментарите са изключени за Проф. Корнел Панайт, Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети ВВМУ

About the Author: