Home/2023, Морско образование, Новини, Посещения, Прием/ВВМУ представи специалностите си в Русе, гимназисти препълниха залата

ВВМУ представи специалностите си в Русе, гимназисти препълниха залата

Ученици от XI и XII клас препълниха зала „Европа“ в Русе, по време на презентация на специалностите за студенти и специализациите за курсанти на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Екип на Морско училище, начело с началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, представиха пред русенските гимназисти възможностите за обучение във флотската Алма матер, както и подробности за приема в университета.

Над 200 ученици се запознаха с 12-те цивилни специалности и седемте специализации за курсанти. Сред тях са: „Кибероперации“, „Логистика на формированията на Военноморските сили“, както и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. Припомняме, че Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с Военномедицинска академия – София, и Висшето военноморско училище предлагат единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“. Според статистика на ВВМУ, учениците от Русе, които продължат своето обучение в морската Алма матер, показват едни от най-високите резултати.

По време на представянето гимназистите имаха възможност да се докоснат отблизо до мореплаването. За тази цел бе инсталиран симулатор, който е част от тренажорния комплекс на Морско училище.

 

About the Author: