Морско училище сключи договор с община Силистра

Home/2023, Морско образование, Новини, Посещения, Прием/Морско училище сключи договор с община Силистра

Морско училище сключи договор с община Силистра

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ сключи договор за сътрудничество с община Силистра. В документа подписите си сложиха началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и кметът на общината – д-р Юлиян Найденов. Двете институции ще взаимодействат в различни направления. Сред тях са: професионална ориентация на учениците от дунавския град, организирането на лагери за тях във Варна за базово запознаване с морските професии, инициативи за развиване на IT сектора в Силистра и др.

Силистра е една от общините, откъдето много младежи традиционно избират флотската Алма матер, за да продължат своето образование. Немалък брой са и курсантите във Военноморското училище, които са от Силистра.

След подписването на рамковия документ, пред ученици от общината бяха представени гражданските специалности и специализациите за курсанти в Морско училище. В препълнената с над 150 души зала бяха презентирани възможностите за обучение и реализация, които флотската Алма матер предоставя. Гимназистите се запознаха с кандидатстването и приема, както и с подробности около настаняването, програматa за студентска мобилност „Еразъм+“ и др.

 

About the Author: