Home/2023, Новини, Посещения/Мощни корабни компании плануват партньорства с Морско училище

Мощни корабни компании плануват партньорства с Морско училище

Основателят и директор на индийската компания Synergy Marine Group – капитан Раджеш Уни, директорът на шипинговата фирма Dao Shiping Ltd., локализирана в Лондон – Дани Унгар, и ръководството на местния ѝ клон – Unity Ship Management Ltd., гостуваха на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Целта на посещението бе да се установят контакти за бъдещо сътрудничество между флотската Алма матер и корабните компании. На срещата бяха обсъдени възможностите за актуализиране на морските специалности в перспективата на развитието на корабоплаването в периода до 2050 г. След разговорите мениджърите на мащабните морски фирми разгледаха базата на Морско училище и възможностите, които предоставя за обучение.

Индийската Synergy Marine Group притежава над 500 кораба. Dao Shiping е дъщерна компания на Ray Car Carriers Ltd – един от водещите корабособственици в сектора на автомобилопревозването.

Партньорствата с фамилия Унгар са традицииони за Морско училище. През 2013 г. на Ейбрахъм Унгар – основател и собственик на корабоплавателната компания Ray Shipping LTD, е присвоено почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ. Той има огромни заслуги в подпомагането на реализацията на обучаемите и развитието на учебно-материалната база на Морско училище. С негова подкрепа са изградени кабинети, зали и тренажори, които обезпечават учебния процес на морските кадри.

By | 2023-01-20T15:35:30+00:00 януари 19th, 2023|2023, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: