Home/2023, Новини, Събития/Годишният сбор на началника на ВВМУ анализира мисията на НИК 421

Годишният сбор на началника на ВВМУ анализира мисията на НИК 421

Годишният сбор на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе от 21. до 22 март 2023 г. Двудневният форум разгледа темите, свързани с Морско училище – в контекста на предизвикателствата на съвременната среда за сигурност, и с подготовката НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ от състава на флотската Алма матер, за втората му експедиция до Антарктида.

Форумът бе открит от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. На него присъстваха всички офицери от Морско училище, началници на катедри и лектори от ВМС. Първите изнесени доклади анализираха дейността и изпълнението на мисията до Антарктида на научноизследователския кораб, както и бъдещите подготвителни дейности за следващото му плаване до Ледения континент. Представени бяха и доклади, свързани с войната в Украйна. Гости на Годишния сбор на началника на ВВМУ бяха кметът на Варна – г-н Иван Портних, и областният управител – г-н Марио Смърков. Двамата изнесоха лекции за актуалните проблеми и перспективите за развитие пред град Варна и областта.

През втория ден бяха разгледани доктрината за морските операции и доктрината за комуникационно-информационната система на Въоръжените сили. Доклад бе изнесен и за комплексния подход и дигитализацията в обучението на курсантите в Морско училище.

By | 2023-03-22T16:40:58+00:00 март 22nd, 2023|2023, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: