Home/2023, Курсанти, Новини, Спорт, Състезания/Курсанти от Морско училище – първи по стрелба на състезание в Полша

Курсанти от Морско училище – първи по стрелба на състезание в Полша

Двама курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ спечелиха първо място в дисциплината стрелба с въздушен пистолет“ по време на Третото военно международно спортно състезание във Военния технологичен университет в град Варшава, Полша, което се проведе от 24 до 28 април 2023 г. Курсант главен старшина Славена Костова и курсант старшина II степен Борислав Илиев от Морско училище взеха участие в три дисциплини – стрелба с въздушен пистолет, щафета по плуване 2х50 м с автомат в ръка и щафета 500 м гребане за време. Освен първо място в отборното на стрелба, курсантглавен старшина Костова зае и второ в индивидуалното класиране, a курсант старшина IIстепен Илиев – трето.

През първия ден от престоя си курсантитеучастваха в откриващата церемония, след кояторазмениха опит и контакти със свои колеги от осемдържави Франция, Испания, Украйна, Гърция, Полша, Румъния, Германия и Литва. Брифингът, на който курсантите са присъствали, е представил на участниците в мероприятието Университета и самото състезание.

Възпитаниците на флотската Алма матер участваха и в преминаването на военна пътека с препятствия. В крайното класиране на състезанието курсантите от Морско училище завоюваха трето място.

About the Author: