Home/2023, Новини, Посещения, Събития/Морско училище и Дипломатическият институт подписаха документ за партньорство

Морско училище и Дипломатическият институт подписаха документ за партньорство

Дипломатическият институт гостува на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. По време на визитата директорът на Института – Таня Михайлова, и екипът ѝ проведоха среща с ръководството на Училището, както и дискусия със студентите и курсантите.

В рамките на срещата с началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и доц. д-р Сияна Люцканова, ръководител на катедра „Национална сигурност“, бяха обсъдени възможностите за партньорство между двете институции в сферата на публичната и изследователската дейност, с акцент в областта на регионалната и морската сигурност, както и научната дипломация. Директорът на Института – Таня Михайлова, и началникът на Морско училище подписаха и меморандум за сътрудничество.

Беше проведена и дискусия със студентите и курсантите на тема „За професията „дипломат“ днес“, в рамките на която г-жа Таня Михайлова се фокусира върху съвременните тенденции в дипломатическата професия и връзката между дипломацията и сигурността.

Екипът на Института имаше възможност да разгледа модерната материално-техническа база на ВВМУ и обучителните симулатори и тренажори, както и да присъства на церемонията по откриването на Деня на курсантското самоуправление, в който курсантите поемат отговорността за ръководството на Училището за един ден.

Специален акцент в програмата бе и посещение на българския научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ от състава на Морско училище, осъществил първото в историята плаване до Антарктида под български флаг.

Посещението на екипа на Дипломатическия институт е в рамките на обиколка на университети в Северна България, като част от инициативите по отбелязване на 20-годишнината от създаването му.

By | 2023-05-16T09:30:00+00:00 май 14th, 2023|2023, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: