Засаждане на дърво от випусници от Р Виетнам

Home/2015, Архив, Курсанти, Морско образование/Засаждане на дърво от випусници от Р Виетнам

Засаждане на дърво от випусници от Р Виетнам

В двора на Морско училище курсантите от „Випуск 2010” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, специалност „Корабоводене за ВМС”, посадиха дърво, както повелява традицията . Десет младежи от Р Виетнам завършват успешно петгодишното си обучението тук, като те ще получат дипломите си през юни т.г. Всички ще се завърнат в родината си, за да служат в родния флот. На церемонията по засаждане на хвойновото дърво в близост до паметника на Н. Вапцаров випускниците от азиатската държава бяха поканили ръководството на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и своите  преподаватели капитан I ранг А. Кожухаров, капитан  III ранг  П. Климов, доц. д-р К. Колев, капитан M. Мезев и други.

Випускникът Ле Ван Тиен се обърна към капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на училището, както и към офицерите и преподавателите с думи на благодарност и признателност: „От името на от „Випуск 2010” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, специалност „Корабоводене за Военноморските сили”, и лично от свое име искам да ви благодаря за всичко, което направихте през тези пет години за нас, за да сме днес дипломирани морски специалисти навигатори и в готовност да поемем правилната посока за лична реализация. Ние сме убедени, че ще се влеем успешно в редиците на Военноморските сили на Република Виетнам – нашата скъпа родина, а това отново е ваша заслуга, защото калихме воля, сили и характер под вашите целенасочени грижи. Получихме престижно образование и сме горди с това. Благодарим ви още веднъж и попътен вятър на другите след нас.”

By | 2016-03-15T10:08:49+00:00 април 8th, 2015|2015, Архив, Курсанти, Морско образование|Коментарите са изключени за Засаждане на дърво от випусници от Р Виетнам

About the Author: