Състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на гр. Варна

Home/2015, Архив, Курсанти, Спорт, Студенти, Събития/Състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на гр. Варна

Състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на гр. Варна

На лодъчния парк на Морско училище във Варненското езеро,  днес 16 май 2015 г., бе официално открито Състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на гр. Варна. Това е първият кръг от Държавния морски многобой по повод празника на морето и ветроходната седмица.

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”капитан Iранг проф. д.в.н. Боян Медникаров откри състезанието, като приветства участниците и гостите с празника и отправи пожелания за успех на отборите.

Паркът бе пълен със състезатели, техните треньори, родители,приятели и граждани.Тук бе и ръководството на Морското училище, а хубавото време бе в унисон с настроението. Състезанието по морски многобой за купата на началника на Морско училище и кмета на гр. Варна се провежда традиционно вече 9 години. Първото състезание стартира по случай 125-годишнината от създаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.  Тази година участват над 150 души състезатели от страната на възраст от 15 до 65-годишна възраст в дисциплините: гребане, ветроходство, хвърляне на хвъргало, теглене на въже, правене на морски възли.  На старт в лодъчния парк са прословутите гребно-ветроходни лодки  от типа „Ял 6”на Морско училище. Четири отбора от училището участват в морския многобой, който ще продължи до 18 май в акваторията на Варненското езеро, яхт клуб „Бриз” и плажа на кв. Аспарухово. Участват още отбори от Силистра, Козлодуй, Варненската морска гимназия „Св.Николай Чудотворец”, ВМС. Състезанието се организира с помощта и любезното съдействие на Община Варна – Дирекция „Образование,младежки дейности и спорт” с директор г-жа Лилия Христова, Университетски войскови спортен клуб ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” с председател капитан Iранг Светослав Димитранов, Федерацията по морски многобой и приложен туризъм с председател Димитър Димитров, командването на ВМС и Пункт за базиране – Варна и Яхт клуб „Бриз” с председател Росен Марангозов.

Главен съдия на състезанието по морски многобой за купата на началика на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на Варна е Динко Тенев, старши преподавател в Морско училище, който днес зорко проследи първия етап от състезанието по гребане с лодки във Варненското езеро.

By | 2016-03-15T10:09:08+00:00 май 19th, 2015|2015, Архив, Курсанти, Спорт, Студенти, Събития|Коментарите са изключени за Състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и кмета на гр. Варна

About the Author: