Участие на началника на ВВМУ в четвъртата годишна среща по програмата DEEP на НАТО

Home/2015, Архив, Посещения/Участие на началника на ВВМУ в четвъртата годишна среща по програмата DEEP на НАТО

Участие на началника на ВВМУ в четвъртата годишна среща по програмата DEEP на НАТО

В периода от 28 до 30 юни 2015 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров взе участие в четвъртата годишна среща по програмата DEEP на НАТО в гр. Виена, Австрия. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” участва в проекта на НАТО DEEP – Украйна по покана на Отдела по политическите въпроси и политика за сигурност към Щабквартирата на НАТО в Брюксел.

На срещата в австрийската столица са докладвани резултатите от работата на екипите по всички проекти на инициативата и идентифициране на необходимост от допълнителна експертиза по желание на страните партньори. Изразена е благодарност към експертните екипи от Морското училище и Военноморската академия в Гдиня, Полша за своевременното включване в програмата DEEP – Украйна и дадена висока оценка на работата на двете академии.

На срещата се откроиха два приоритета на програмата – разработване на модели и изграждане на система за обучение на сержанти в съответствие с изискванията на НАТО и въвеждане на изискванията и стандартите на Болонския процес в учебните програми на страните партньори. Специално внимание е насочено относно проект „Обучение по английски език” ( BILC), като страната ни участва в програмите за тестване на езикови умения и в използването на информационните технологии в езиковото обучение.

By | 2016-03-15T10:09:30+00:00 юли 14th, 2015|2015, Архив, Посещения|Коментарите са изключени за Участие на началника на ВВМУ в четвъртата годишна среща по програмата DEEP на НАТО

About the Author: