Home/2023, Курсанти, Новини, Посещения/Украинският военноморски институт черпи опит от ВВМУ

Украинският военноморски институт черпи опит от ВВМУ

Украински военнослужещи гостуваха на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в периода от 12 до 17 юни 2023 г. Целта на двамата офицери и курсантът от трети курс на Украинския военноморски институт в град Одеса беше да се запознаят с организацията на БПК, разглеждайки задълбочено екипажната структура на курсантския дивизион – организационната система, въведена през 2016 г. на базата на „Концепцията за промяна на лидерската подготовка на курсантите от ВВМУ“.

В обмяната на опит и полезни поуки от практиката, свързана с изграждането на съвременни лидери от Въоръжените сили, участие взеха: заместник-началникът по административната част и логистиката – капитан I ранг Вълчо Атанасов, командирът на Батальона за подготовка на курсанти – капитан III ранг Станислава Стефанова, заместник-командирът на БПК – майор Константин Димитров, командирът на курсантския дивизион – гл. старшина Димо Савов, както и първокурсникът – курсант Тодор Тачев. Представителите на Република Украйна на свой ред разказаха за организацията на Украинския военноморски институт, също споделяйки интересни факти, касаещи учебния им процес.

Гостите имаха възможността да разгледат и материалната база на Морско училище, като посетиха всички навигационни и механически тренажори, Центъра за кибероперации, Планетариума, основните катедри на Училището – „Навигация“, „Корабни машини и механизми“, „Електротехника“.

About the Author: