Home/2023, Конференции, Морско образование, Новини, Посещения, Събития/Шанхайският морски университет и ВВМУ рестартират обмен на студенти и преподаватели

Шанхайският морски университет и ВВМУ рестартират обмен на студенти и преподаватели

Шанхайският морски университет (SMU) и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще възобновят споразумението си за сътрудничество, по силата на което да се осъществява преподавателска и студентска мобилност между двете учебни заведения. На базата на подобно споразумение, преди Covid пандемията, обучаеми и лектори от Морско училище преминаха стажове и курсове в китайския град.

Това стана ясно от срещата между вицепрезидента на SMU – Ксин Ши, и неговия екип и началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. По време на разговорите бяха обсъдени и възможности за други общи проекти между двата морски университета.

Ръководството на Шанхайския университет гостува на Морско училище в рамките на 28-ата конференция на IMLA (Международна асоциация на преподавателите по морски науки), на която флотската Алма матер е домакин. IMLA се менажира от Морския университет в Шанхай.

About the Author: