Home/Новини, Събития/Брифинг за „Вапцарови дни“

Брифинг за „Вапцарови дни“

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров даде днес брифинг пред варненските медии в зала „Варна” на Община Варна. В присъствието на представители на електронните и печатни медии проф. Медникаров говори за откриването на „Вапцаровите дни” с  Националния конкурс-рецитал по произведения на Никола Вапцаров. На 5 декември 90 участници от три възрастови групи ще „мерят сили”на сцената на Пленарна зала в Община Варна. Най-младият участник е на 5 години, а най-възрастния – на 92 години. Конкурсът се организира за втора поредна година и ще стане традиционен. Тази година събитието се организира със съдействието на Община Варна, медийната подкрепа на ТВ ”Черно море” и спомоществователството на Съюза на българските писатели.

Проф. Медникаров запозна аудиторията с програмата за честването на 135-годишнината от основаването на Морско училище и предстоящия патронен празник на Морско училище на 7 декември.

Брифингът на Началника на Морско училище бе уважен от г-жа Лилия Христова – директор на Дирекция „Образование и младежки дейности”. Тя увери присъстващите, че общинската структура винаги ще подкрепя идеите и ще работи съвместно с Морско училище – едно от най-престижните висши технически учебни заведения в страната.

By | 2018-06-25T14:44:26+00:00 декември 1st, 2015|Новини, Събития|0 Comments

About the Author: