Home/2015, Архив, Посещения, семинар, Студенти, Събития/Обучителен семинар на Морско училище с френската компания „Тотал“

Обучителен семинар на Морско училище с френската компания „Тотал“

Днес, 19.11.2015 г. във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се състоя обучителен        семинар по въпросите за борбата с нефтените разливи. Бе представена дейността по управлението на кризи в организациите от петролната и газовата индустрия от ранга на френската компания „Тотал”.

Лектори на семинара бяха инж. Дмитри Джердов- ръководител на звено за отговори при извънредни ситуации от фирма „Тотал” и Кристоф Дериен – консултант в „Аrtelia Company”, специалист по изготвяне  методически ръководства и планове за спешно реагиране на кризи при нефтени разливи. Тук бе и г-жа Татяна Гусаченко – представител на фирма „Тотал” за България.

Поканата за участие уважиха специалисти еколози и химици, експерти по екология на околната морска среда, океанолози, представители на държавни учреждения, общински структури, неправителствени организации, компании и фирми с отношение към тематиката. На семинара присъства и г-н Цветомир Петров – заместник-областен управител на Варненска област.

Форумът е в подкрепа на проекта „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона” с бенефициент ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и партньори ИА „Морска администрация”, Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморския район. В рамките на проекта се изгражда уникален за Черноморския регион център за поддръжка на борбата с нефтени разливи.

By | 2016-03-15T10:10:53+00:00 ноември 19th, 2015|2015, Архив, Посещения, семинар, Студенти, Събития|Коментарите са изключени за Обучителен семинар на Морско училище с френската компания „Тотал“

About the Author: