Home/2015, Архив, Посещения/Визита на американски сержанти във ВВМУ”Н. Й. Вапцаров”

Визита на американски сержанти във ВВМУ”Н. Й. Вапцаров”

На 12 ноември 2015 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посетиха четирима сержанти от командването на морската пехота на САЩ в Европа и Африка, ръководени от главен сержант Уйлям Фор. Посрещнаха ги капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, декан на факултет „Навигационен”, началника на секция „Международна и научна дейност” ст. лейт. Станислава Стефанова и офицерски кандидат Свилен Савов – началник на Професионалния старшински колеж при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. В срещата с американските гости участва и флагманският старшина на ВМС мичман Тинко Димитров.

В заседателната бе изнесена презентация за историята, мисията, статуса, структурата и организацията на колежа в Морско училище. Американските сержанти обсъждаха въпроси с колегите си относно възможностите за съвместно сътрудничество в обучението на военнослужещи от всички категории по лидерска подготовка и възможности за двустранно обучение на старшински състав за ВМС.

Гостите, придружени от домакините, разгледаха материално-техническата база, новите тренажори, лаборатории и кабинети в Морско училище.

By | 2016-03-15T10:10:37+00:00 ноември 13th, 2015|2015, Архив, Посещения|Коментарите са изключени за Визита на американски сержанти във ВВМУ”Н. Й. Вапцаров”

About the Author: