Среща на Командването на ВВМУ с кмета на Видин

Home/2024, Новини/Среща на Командването на ВВМУ с кмета на Видин

Среща на Командването на ВВМУ с кмета на Видин

Кметът на град Видин – д-р Цветан Ценков, посрещна в кабинета си началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, заместник-началника по административната част и логистиката – капитан I ранг Вълчо Атанасов, и началника на отдел „Личен състав“ – капитан II ранг Димана Славова.
На събитието присъства и заместник-кметът – Борислава Борисова.
„Голяма чест е, че Висшето военноморско училище и редица други висши учебни заведения организират информационни срещи във Видин и представят пред видинските ученици своите специалности“ – изтъкна д-р Цветан Ценков. Той подчерта, че видинските училища са сред най-престижните в България и учениците ни постигат успешна професионална реализация.
Кметът запозна флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров с факта, че в гр. Видин има два военни паметника, с които градът се гордее – на централния площад „Бдинци“ и на Скърбящия воин на площад „Съединение“.
Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров използва възможността да отправи покана към видински ученици да се включат в Седмица на курсантското управление, която ще се проведе в средата на месец май във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В нея ще участват курсанти от няколко европейски държави. В рамките на проявата младите хора ще живеят в учебното заведение и отблизо ще се запознаят с предлаганите професии, ще присъстват на бал, с който ще завърши Седмицата.
По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Община Видин и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2024-04-10T11:44:50+00:00 април 10th, 2024|2024, Новини|0 Comments

About the Author: