Home/2015, Архив, Конференции, семинар, Събития/Предстояща конференция във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

Предстояща конференция във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

На  08.12.2015 г. от 9.00 ч. в Зала 11 във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще бъде открита международна научна конференция на тема „Предотвратяване на неблагоприятното въздействие върху черноморската среда”, съвместно с Българската академия на науките и „Черноморска изследователска програма НОЙ”.
Конференцията ще проследи и очертае насоките на научните изследвания, съобразени с основните проблеми на предизвикателства пред опазването на околната морска среда и развитието на морската индустрия.
Първото заседание в рамките на форума започва в 11.00 ч. с доклад на тема ”Екологични характеристики на Черноморския регион. В 14.00 ч. ще бъде изслушан доклад на тема  „Екологични предизвикателства, свързани с развитието на черноморската индустрия”. Третото заседание започва в 15.45 ч. с обсъждане на темата „Национален академичен капацитет за посрещане на екологичните предизвикателства в националните морски пространства”.
Ще участват специалисти от редица институции и организации от страната. В двудневния форум ще вземат участие и няколко научни института при БАН, които ще изнесат презентации.

By | 2016-03-15T10:12:23+00:00 декември 3rd, 2015|2015, Архив, Конференции, семинар, Събития|Коментарите са изключени за Предстояща конференция във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

About the Author: