Home/2016, Новини, Посещения, Празници/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си в град Ловеч

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си в град Ловеч

На 26.02.2016 г. в град Ловеч ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си. Кратко представяне на училището пред журналисти направи капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров. Домакин на брифинга бе госпожа Корнелия Маринова – кмет на град Ловеч. След края на срещата, началникът на Военноморското училище беше на протоколна визита при госпожа Ирина Митева – областен управител на Област Ловеч.

В знак на признателност и уважение, бяха поднесени венци и цветя на паметника на Тодор Кирков – национареволюционер и участник в Априлското въстание. На церемонията присъстваха представители на местната администрация, обществени организации, възпитаници на Висшето Военноморско училище, офицери и курсанти, граждани, гости на града. Под звуците на Духов оркестър Ловеч участниците в ритуала преминаха тържествено от площада до Драматичния театър в града. Там, в препълнената с гости зала, се състоя събрание – концерт. След края на словото си, професор Медникаров благодари за активната дейност на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище – секция Ловеч.

За постигнати отлични резултати по време на обучението си, курсант от Военноморско училище беше награден от госпожа Корнелия Маринова с грамота и Знак на кмета на Община Ловеч.

By | 2016-03-15T10:18:46+00:00 февруари 27th, 2016|2016, Новини, Посещения, Празници|Коментарите са изключени за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си в град Ловеч

About the Author: