Home/2016, Курсанти, Новини, Състезания/Продължава междуекипажното състезание

Продължава междуекипажното състезание

На 6.04.2016 г. на гарнизонното стрелбище на ВМС се проведе четвъртият етап от четвъртото междуекипажно състезание за купата на командира на Военноморските сили. Курсантите показаха своите умения в огневата подготовка. Беше оценявана точността при стрелба с АК-47 и пистолет „Макаров“.

В състезанието взеха участие шестте екипажа на курсантския дивизион. Старши ръководител на стрелбата беше капитан втори ранг Вълчо Атанасов. В съдийския състав участваха: като главен съдия – курсант-мичман Златомира Стойчева, и командирът на курсантския дивизион, курсант-мичман Мирослав Велков.

След прецизно обработване на резултатите беше излъчен и екипажът победител. На първо място се класира първи екипаж, с командир курсант-мичман Миролюба Фиркова.

Следващият етап от междуекипажното състезание ще изправи екипажите в пряк двубой. Изпитание за тяхната сила и издръжливост ще бъде дърпането на въже. Уменията на курсантите ще бъдат тествани и в направа на морски възли. Състезанията ще се проведат на 16.04.2016 г.

About the Author: