Home/2016, Курсанти, Новини, Спорт, Студенти, Състезания/Награждаване на победителите в състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и кмета на град Варна

Награждаване на победителите в състезанието по морски многобой за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и кмета на град Варна

На 16 май 2016 г. се проведе награждаването на победителите в оспорваната надпревара за купата на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и кмета на град Варна.

Победител в дисциплината „Гребане“ е отборът на СК „Атом“ – гр. Козлодуй, следван от отбора на курсантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Първите места в дисциплината „Ветроходство“ са за отборите на УВСК ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – курсанти, с шкипер Димитър Димитров, и студенти – I отбор, с шкипер Петко Петков. Победител в състезанието „Връзване на морски възли“ е СК „Поларис“ – гр. Силистра, на второ място е УВСК ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – курсанти, а на трето – СК „Атом“. В надпреварата по теглене на въже първо място взе отборът на СК „Атом“, на второ място е отборът на УВСК ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – студенти. И накрая, в дисциплината „Хвърляне на хвъргало в цел“ победители са курсантите от УВСК ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Купата тази година спечели отборът на курсантите, тя бе връчена от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – комодор професор д.в.н. Боян Медникаров.

About the Author: