Home/2016, Архив, Новини/Конференция на Булсар с международно участие

Конференция на Булсар с международно участие

На 16 юни 2016г. от 9.30 часа в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“  се открива конференция, организирана от БУЛСАР на тема „Автоматизирани системи за планиране на морски спасителни операции“. В нея ще вземат участие представители на софтуерната фирма Nikoosar – Иран, представители на морската  администрация на Румъния, делегации от Украйна, Естония и Азербайджан.  На конференцията своят принос в търсенето и спасяването на море ще даде фирма  Nikoosar,  дарявайки безплатен софтуер за планиране на операции по морско търсене и спасяване.

 Почетен гост на събитието е генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското сътрудничество акад. Асаф Хаджиев. Акад. Хаджиев има изключително богата научена и изследователска биография, доктор  по философия, професор, член кореспондент на Азърбайджанската Национална академия на науките с над 130 научни  публикации, вицепрезидент на ПАЧИС до 2013 г. , а от 2015 г. е главен секретар на същата организация.

Очаква се присъствието на представители на областната управа на гр. Бургас и  Областна администрация –Добрич, представители на местната власт и менингови фирми.

By | 2016-09-30T14:19:55+00:00 юни 13th, 2016|2016, Архив, Новини|0 Comments

About the Author: