Home/2016, Архив/Конференция на НАТО по въпросите на военното образование

Конференция на НАТО по въпросите на военното образование

От 27 до 29 юни ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще бъде домакин на петата годишна конференция на НАТО по въпросите на военното образование – NATO clearing house 2016. В течение на три дни във Висшето военноморско училище ще се проведат оживени дискусии и дебати между квалифицирани преподаватели и експерти в областта на военното образование на страните – членки на НАТО.

Конференцията се провежда под егидата на програмата на НАТО за подпомагане на военното образование (DEEP), която обвързва висши преподаватели от страните – членки на НАТО, с техни колеги от страните партньори с цел усъвършенстване на учебните програми и методите на обучение. Обменът на експертизата цели също така и подкрепа на заинтересованите страни партньори в техните усилия за достигане на целите по усъвършенстване на програмите на военното образование и изграждане и модернизиране на военните училища.

Над 60 участници от 23 страни и 42 институции са заявили участие. Очаква се всички представители на висши военни академии и институции да подновят своя ангажимент за по-нататъшни усилия в областта на усъвършенстването на програмите на военното образование.

Конференцията е организирана и в тясно сътрудничество с ПЗМ консорциума на военните академии на страните – членки на НАТО, и институтите за изследване на сигурността.

By | 2016-09-30T14:21:58+00:00 юни 20th, 2016|2016, Архив|0 Comments

About the Author: