Home/2016, Архив, Министерство на отбраната, Новини, Посещения, Събития/Постоянният секретар на Министерството на отбраната гостува на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Постоянният секретар на Министерството на отбраната гостува на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе на 11.08.2016 г. господин Добромир Тотев – постоянен секретар на Министерството на отбраната на Република България. Посрещнаха го комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на Училището, и капитан I ранг Светослав Димитранов – заместник-началник по административната част и логистиката. В заседателната зала гостът изгледа презентация на Морско училище за историята и традициите, академичния състав, програмите за обучение на курсанти и студенти, специалностите, изучавани тук, научната и развойна дейност, международните и бизнес контакти на Военноморското училище с компании от морската индустрия.

По време на презентацията комодор Медникаров коментира факти от модерното настояще на Училището и последните достижения по отношение на акредитациите му – отличния одит от Агенцията за морска безопасност и сертификата на японското министерство на земята, инфраструктурата, туризма и транспорта от миналата година. Те дават право на възпитаниците корабоводители да плават на кораби под японски флаг без допълнителни изпити. Професор Медникаров говори с господин Тотев и за това, че през следващата година Училището ще домакинства Генералната асамблея на Международната асоциация на морските университети, което е голямо признание за България в световен мащаб. Беше изтъкнат фактът, че ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получава добра подкрепа от отделите и структурите на Министерството на отбраната, а с управлението на Военноморските сили отношенията са отлични и благодарение на това курсантите се реализират на 100% след дипломирането си.

Господин Тотев разгледа новите тренажори и материално-техническата база. Беше му показан и симулатора, който беше открит от министър-председателя на Република България – господин Бойко Борисов, в Морско училище седмица по-рано.

About the Author: