Home/2016, Архив, Новини, Посещения, Събития/Заместник-председателят на военния комитет на НАТО посети ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”

Заместник-председателят на военния комитет на НАТО посети ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”

На 12.08.2016 г. на официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ пристигна генерал-лейтенант Марк Шислер – заместник-председателят на Военния комитет на НАТО.

Той бе придружен от заместник-началника на отбраната на Република България, вицеадмирал Емил Ефтимов, и контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС. Комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров –началник на Морско училище, покани гостите в заседателната зала, където капитан I ранг доц. д-р Николай Великов – декан на Факултет „Навигационен“, направи презентация за историята и настоящето на Училището, академичната структура и състав, учебните програми за обучението на студенти и курсанти, магистърските и докторските програми, международната дейност, бизнес контактите и сътрудничеството на Морско училище с други военноморски академии.

Придружени от началника на Училището, генерал-лейтенант Шислер и висшите офицери разгледаха с интерес най-новия комплекс – Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона, реализиран по проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“.

Генерал-лейтенант Шислер е на тридневно посещение в България по покана на началника на отбраната, генерал Константин Попов. Във Варна той посети Щаба на ВМС и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2016-09-13T14:10:23+00:00 август 12th, 2016|2016, Архив, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: