Home/2016, Новини/Участие на Началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” в 20-та конференция на ръководителите на Военноморски академии на ЕС и САЩ

Участие на Началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” в 20-та конференция на ръководителите на Военноморски академии на ЕС и САЩ

В периода 31 август – 3 септември 2016 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” комодор проф.д.в.н. Боян Медникаров участва в 20-та конференция на ръководителите на военноморски академии от ЕС и САЩ, домакин на която беше военноморската академия на САЩ в Анаполис, Мериленд. В биеналето взеха участие и началниците на военноморските академии на Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Англия, САЩ, както и началникът на Института на ВМС към Одеския национален морски университет.

По време на конференцията бяха дискутирани въпроси свързани с академичните програми, лидерската подготовка, професионалното изграждане и реализация на курсантите. Специални гости на конференцията бяха адм. Майкъл Роджърс – Командир на киберкомандването на САЩ и директор на Агенцията за национална сигурност и адм. Джон Ричардсън – Командващ военноморските операции на САЩ.

Въз основа на съгласувано с МО предложение, в края на конференцията комодор проф.д.в.н. Боян Медникаров отправи покана до всички участници следващата – 21-ва среща през 2018 г. да се проведе във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”. Поканата беше приета със задоволство.

By | 2016-09-12T13:57:07+00:00 септември 12th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: