Home/2016, Новини/Официална визита на Началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” във Военноморския колеж на САЩ

Официална визита на Началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” във Военноморския колеж на САЩ

По покана на президента на военноморския колеж на САЩ – контраадмирал Джев Харлей, на 6 септември 2016 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” комодор проф.д.в.н. Боян Медникаров извърши официална визита във Военноморския колеж на САЩ в Нюпорт, Роуд Айлънд. В разговорите по време на визитата взеха участие проф. Том Магнолд – декан по международните програми, проф. Томас Кулора – декан на центъра за военноморски дисциплини, водещи преподаватели в катедрите „Стратегия и политика”, „Национална сигурност”, „Съвместни морски операции”, както и обучаващите се в момента в колежа български офицери – кап. 1 ранг Галин Манев, кап. 3 ранг Георги Георгиев и ст. лейт. Мария Енева.

По време на визитата бяха дискутирани въпроси свързани с обмяната на опит за развитие на академични програми, включително програми за следдипломна квалификация и приложение на съвременни преподавателски методи; обмен на информация по теми, свързани с военноморското изкуство и морските технологии; възможност за размяна на преподаватели и участие в съвместни образователни проекти; съвместно участие в научни проекти, както и нови области за сътрудничество от взаимен интерес.

Американската страна представи обширен брифинг за състоянието и бъдещото развитие на колежа, след което беше извършен показ на учебно-материалната база и центъра за подготовка на курсанти за Военноморската академия на САЩ.

By | 2016-09-12T13:54:26+00:00 септември 12th, 2016|2016, Новини|0 Comments

About the Author: