Home/2016, курсове, Морско образование, Новини, Събития/Курс за обучение на арбитри във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Курс за обучение на арбитри във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

В новооткритата конферентна зала на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ стартира курс за обучение на арбитри. Началникът на Училището – комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, поздрави участниците в курса и представи пред тях идеята на ръководството и к.д.п. Тодор Василев за провеждането на този курс. Капитан Василев е създател на Центъра за обучение на корабни агенти и брокери в Училището. Арбитражният курс се провежда съвместно с Sharter Institute of Arbitrators.

Първият курс за обучение на арбитри започна на 7.10.2016 г., с участието на морски капитани, повечето от тях завършили и курса за корабни агенти и брокери в Морско училище. Обучението е в няколко сесии, с работни материали и изпити. Курсът ще се реализира от к.д.п. Тодор Василев, който е възпитаник на Sharter Institute of Arbitrators, Лондон, и водещ лектор на курса. Днес капитан Василев направи кратко описание на този институт и проведе първата лекция.

Според специалисти арбитражът е изключително приложим във външнотърговските отношения и морското право, ефективен механизъм е при разрешаване на търговски, морски и речни правни спорове.

About the Author: