Home/2016, Архив, международни проекти, Научни конференции, научни проекти, Новини, Събития/Престижна награда за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по повод Международния ден на Черно море

Престижна награда за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по повод Международния ден на Черно море

Във връзка с Международния ден на Черно море на 31.10.2016 г., в град Бургас се проведе международен форум, посветен на 20-годишнината от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

По време на форума с диплом и медал беше награден началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров. Наградата се връчва като признание за дългогодишната работа в областта на опазване и подобряване на околната среда на Черно море. Наградата „Черноморски медал“ се връчва ежегодно от Комисията за опазване на Черно море от замърсяване и отличава  по един представител на шестте черноморски страни.

На форума присъстваха: госпожа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, госпожа Ивелина Василева – министър на околната среда и водите, господин Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, господин Димитър Николов – кмет на град Бургас, представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна, както и представители на различни комисии, академичните среди, дипломати, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

About the Author: