Награждаване на победителите от Второто междуекипажно състезание

Home/2016, Курсанти, Новини/Награждаване на победителите от Второто междуекипажно състезание

Награждаване на победителите от Второто междуекипажно състезание

Проведеното второ състезание между екипажите от Батальона за подготовка на курсанти завърши след оспорвана битка между втори и шести екипаж. С малка разлика победители са шести екипаж, с командир курсант мичман Александър Якимов и помощник-командир курсант мичман Пенка Атанасова. В проведените стрелби се отличиха курсант главен старшина Николай Генов – помощник-командир на втори екипаж, с постигнати 95 т. от максимум 100 т. на стрелбите с автомат. В стрелбата с пистолет най-висок резултат постигна мичман Александър Якимов.

Награждаването по традиция се проведе на ежегодния курсантски бал. На тържеството присъстваха контраадмирал Митко Петев, вицеадмирал о.з. Румен Николов, контраадмирал о.з. Димитър Денев и менторите на екипажите. Наградата на победителя връчи контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили, който поздрави курсантите и им пожела нови успехи и весели рождественски празници. Комодор Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, подчерта, че умението да бъдеш съпричастен и да умееш да помагаш е важно в развитието на всяка личност, и отличи със сертификати курсантите, участвали в коледния благотворителен базар „Ангелска чудотворителница“ в гр. София, организиран в подкрепа на децата на загинали военнослужещи.

На тържеството своя музикален талант показаха курсант Илиев, очаровайки публиката с виртуозно изпълнение на китара, и курсант Серафимова, която изпълни две от вечните български песни.

By | 2016-12-23T07:31:48+00:00 декември 23rd, 2016|2016, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: