Home/2017, Архив, Министерство на отбраната, Новини/Вицеадмирал Ефтимов е назначен за временно изпълняващ длъжността „Началник на отбраната“

Вицеадмирал Ефтимов е назначен за временно изпълняващ длъжността „Началник на отбраната“

На 18 януари 2017 г. в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната се състоя официалната церемония по сдаването и приемането на длъжността „Началник на отбраната“.

Вицеадмирал Емил Ефтимов е роден на 16 август 1961 г. в град Варна. През 1979 г. завършва Математическата гимназия в града и започва обучението си във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. След дипломирането си завършва Военноморската академия на Руската федерация в град Санкт Петербург, Русия, а след това и Военноморски колеж – Ню Порт, САЩ. Следва обучение в училище на Главната квартира на НАТО – Оберамергау, Германия, и Колеж по отбраната на НАТО в гр. Рим, Италия.

През 2016 г. му е присъдено звание „Вицеадмирал“. През същата година е назначен на длъжност „Заместник-началник на отбраната“.

С искрено чувство на уважение управлението и академичният състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ поздравяват вицеадмирал Ефтимов по повод назначаването му за временно изпълняващ длъжността „Началник на отбраната“ и му пожелават крепко здраве и търпение, сила в трудните моменти, мъдрост и балансиране във всяко едно решение!

About the Author: