Home/2017, Новини, Спорт, Събития, Състезания/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – първи в отборното класиране на Открити работнически спортни игри за Купата на Община Варна

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – първи в отборното класиране на Открити работнически спортни игри за Купата на Община Варна

На 31.05.2017 г. в Юнашкия салон се състоя официална церемония по награждаване на победителите в проведените от 1 до 29 май 2017 г. Открити работнически спортни игри за Купата на Община Варна. Организатори са: Община Варна, Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и Работническият клуб „Спорт и здраве – Варна 2016“.
Целта на това голямо спортно мероприятие е да се възродят традициите на масовия работнически спорт на територията на община Варна и да се даде възможност на участниците от държавни институции и частни сдружения да покажат своите умения не само на работните си места, но и на спортните терени.

В надпреварата взеха участие 22 фирми и учреждения, като част от тях – с отбори по няколко вида спорт. Участниците се състезаваха както за призовите места по спортове, така и за определяне на комплексен победител на игрите в следните спортове: мини футбол, волейбол, плажен волейбол, плажен тенис, баскетбол (стрийтбол), дартс за мъже и жени.

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е на първо място в комплексното отборно класиране.

About the Author: