Home/2017, Курсанти, Новини, Посещения, Събития/Курсанти от ВВМУ посетиха Морската вертолетна авиобаза „Чайка“

Курсанти от ВВМУ посетиха Морската вертолетна авиобаза „Чайка“

На 1 юни 2017 г. първи екипаж от Батальона за подготовка на курсанти при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с командир – мичман Тонислав Джунински, и пом.-командир – мичман Никола Георгиев, получиха обещаната от Командира на ВМС награда да летят с военния вертолет „Пантер“. Екипажът, получил наградата, е комплексният победител в междуекипажните състезания за учебната 2016/2017 година. Освен наградените, възможност да се запознаят с Морската вертолетна авиобаза „Чайка“ имаха всички курсанти, които изявиха желание.

Контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили, поздрави възпитаниците на Военноморското училище с постигнатите резултати и изказа задоволството си от тяхното личностно израстване.

Преди полетите курсантите бяха запознати с устройството на вертолетите и със задачите, които могат да изпълняват. Последва инструктаж за мерките за безопасност по време на полет. Обучаемите бяха разделени на групи и всяка една от групите получи индивидуална мисия. По време на полетите курсантите участваха в изпълнението на задачите под ръководството на офицери от авиобазата. Наред с работата, те имаха възможност да се насладят на гледката, която се разкри пред тях от височината на птичи полет.

About the Author: