Home/2017, Новини, Посещения, Празници, Събития/300 години от основаването на испанското Военноморско училище

300 години от основаването на испанското Военноморско училище

На 2.06.2017 г. капитан първи ранг доцент доктор Николай Великов взе участие в церемонията по честването на 300 години от основаването на Военноморското училище на Кралство Испания в Понтеведра.

На церемонията присъстват представители на военноморските училища на Норвегия, Швеция, Германия, Великобритания, Португалия, Италия, Перу, САЩ, Румъния и Полша. Церемонията започва с приемане на строя от Негово Величество Фелипе VI – крал на Испания. На официалната трибуна са и министърът на отбраната – госпожа Мария Долорес Коспедал, и командирът на военноморските сили. Следва парад на кралския военноморски флот, на който домакините показват част от плавателните си  средства и техники на маневриране.

На 3.06.2017 г. е организирана културна програма, в която участниците имат възможността да посетят Сантяго де Компостела и да вземат участие в благотворителна католическа меса в градската катедрала „Свети Яков“.

В края на празненствата на капитан първи ранг Великов бе връчен официалният плакет на Военноморското училище на Кралство Испания.

About the Author: