Home/2017, Конференции, Новини/Участие на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в IV конференция за сътрудничество в образованието в Китай

Участие на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в IV конференция за сътрудничество в образованието в Китай

От 8 до 12 юни 2017 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и капитан ІІ ранг доц. д-р Мирослав Йорданов Цветков от катедра „Корабоводене“ участваха в IV конференция за сътрудничество в образованието между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

По време на конференцията ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ беше представено със свой щанд, отразяващ обучението в Училището, научноизследователската дейност и участието на преподаватели и студенти в европейски проекти. Капитан II ранг доц. д-р Мирослав Цветков изнесе доклад на тема SMART GPS.

Представителите на ВВМУ посетиха и Шанхайския университет, като по време на срещата бяха проведени разговори с ръководството на Университета за установяване на съвместно сътрудничество в областта на науката и образованието, за обучение и обмен на студенти и преподаватели и за съвместно участие в научноизследователски проекти.

В конференцията взеха участие представители на 15 университета от България, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Румъния, Литва.

By | 2017-06-15T12:24:26+00:00 юни 15th, 2017|2017, Конференции, Новини|0 Comments

About the Author: