Home/2017, Новини, Прием/ВВМУ и МУ-Варна, подновяват приема на документи за „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“

ВВМУ и МУ-Варна, подновяват приема на документи за „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“

От 26.07.2017 г. се подновява приемът на документи за „Военен лекар“ (по специалност „Медицина“ с образователно-квалификационна степен (ОКС) „Магистър“ и по военна специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ с ОКС „Бакалавър) и за „Военна медицинска сестра“ (по специалност „Медицинска сестра“ с ОКС „Бакалавър“ и военна специалност „Медицина“ с четвърта степен на професионална квалификация) за запълване на незаети места.

За първи път в България Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с Военномедицинска академия – София, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, предлагат възможност за обучение по двете специалности.

Срокът за подаване на документи за останалите незаети места е до 2 август 2017 г., а изискванията към кандидат-студентите са:

  1. За „Военен лекар“: да са се явили на приемните изпити в МУ – Варна, по биология и химия (предварителни и/или редовни изпити) и да имат положителни оценки от тях.

Незаетите места по тази специалност са 7, за мъже. Освен тях ще бъдат подбрани и кандидат-студенти като резерви (мъже и жени).

  1. За „Военна медицинска сестра“: да са се явили на приемния изпит в МУ – Варна, на тест по биология (на 18.07.2017 г.) и да имат положителна оценка от него.

Незаетите места по тази специалност са 16. Освен тях ще бъдат подбрани и кандидат-студенти като резерви.

Заявяване на желанията за тези специалности може да направите: онлайн или на място в МУ – Варна (ул. „Марин Дринов“ №55).

Необходимите документи и изисквания за ВВМУ – Варна са посочени в специализирана секция по приема. Документите трябва да бъдат предоставени на място във ВВМУ – Варна (ул. „Васил Друмев“ №73), до 2 август 2017 г. Всички кандидати трябва да се явят в 17:00 ч. на 2.08.2017 г. на инструктаж във ВВМУ. Кандидати, не представили пълен пакет с документи, не се допускат до участие в конкурсните изпити. Приемните изпити във ВВМУ – Варна, ще се проведат на 3, 4 и 5 август 2017 г. (резервен ден: 6 август 2017 г.).

By | 2017-08-02T11:34:54+00:00 юли 27th, 2017|2017, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: