Home/2017, Новини, Посещения, Спорт, Събития/Летен лагер събира млади моряци

Летен лагер събира млади моряци

За втора година войскови район „Карантината“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се превръща в базов лагер на момчета и момичета от Белгия, България, Германия, Италия и Франция. 37 младежи ще се съберат във Варна за морски летен лагер по инициатива на Българската военноморска конфедерация (БВМК). 

Лагерът продължава от 4 до 14 август, а тази година сред официалните гости ще бъде и президентът на Международната морска конфедерация – проф. Жан Марк Шиндлер, обяви капитан трети ранг Иван Гоцев, председателят на БВМК.

В програмата са предвидени дисциплините: плуване, гребане и ветроходство. Планирани са посещения на исторически и културни обекти в морската столица, както и официална визита на Военноморското училище. От българските участници има възпитаници на варненската Морска гимназия.

Организаторите са подготвили специални екипи за участниците, а целта на лагера е младежите и девойките да заобичат морето.

Освен ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, партньори в инициативата са: Община Варна, Военноморските сили и Варненската морска гимназия, Училището за деца с нарушено зрение, МБАЛ „Св. Марина“ и Военноморският музей.

About the Author: