Home/2017, Министерство на отбраната, Новини, Посещения, Събития/Посещение на заместник-министъра на отбраната във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Посещение на заместник-министъра на отбраната във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 8.08.2017 г. заместник-министърът на отбраната на Република България – генерал-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, беше на посещение във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Посрещна го началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който направи обширна презентация на Училището. Той представи историята, мисия, задачи и перспективи за развитие. По време на срещата бяха дискутирани множество теми, като особено внимание беше отделено на активностите в европейски проекти с научна цел. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с академичния живот на Училището. На заместник-министъра беше връчен институционален плакет.

Високопоставеният гост разгледа тренажорната база на факултетите „Навигационен“ и „Инженерен“ и присъства на демонстрация в изградения във Висшето военноморско училище Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона.

По време на визитата си заместник-министърът на отбраната не скри своето задоволство от постигнатите резултати и даде висока оценка за развитието на Училището и качеството на обучение.

About the Author: