Home/2017, Новини, Празници, Студенти, Събития/Студентите от випуск 2017 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха своите дипломи

Студентите от випуск 2017 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха своите дипломи

На 12.08.2017 г. от 10:00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, се състоя тържествено връчване на дипломите на студентите от випуск 2017 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

На церемонията по връчване на дипломите присъстваха: господин Атанас Запрянов – заместник-министър на отбраната, господин Петър Моллов – съветник на министъра на вътрешните работи, госпожа Лилия Христова – директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, отец Димитър Стоев – протосингел на Варненската и Великопреславска света Митрополия, госпожа Мая Вапцарова – племенница на патрона на Училището, висши офицери, ректори на университети, представители на фирми и учреждения, граждани и гости на града.

Първенецът на випуск 2017 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е студент Калина Велезарова Димова от специалност „Океанско инженерство“, образователно-квалификационна степен „Бакалавър“, редовна форма на обучение, с общ успех „Отличен – 5.94“. Тя получи плакет от министъра на отбраната, индивидуална парична награда и почетен плакет от името на кмета на община Варна – господин Иван Портних, както и златен пръстен – символ на Училището, и икона на свети Николай от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

От образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ се дипломираха 230 студенти по специалностите: „Корабоводене“, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Океанско инженерство“, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Корабни машини и механизми“, „Електрообзавеждане на кораба“, „Корабна радиоелектроника“, „Технология и управление на флота и пристанищата“, „Технология на кораборемонта“.

Дипломи получиха и 52-ма студенти от образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалностите: „Логистика“, „Корабоводене“, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Управление на пристанищата“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораба“.

 

About the Author: