Home/2017, Новини, Посещения, Събития/Морско училище домакинства форум с международно участие

Морско училище домакинства форум с международно участие

На 12 и 13 септември 2017 г. в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе конференция на тема „Ролята и мястото на доброволческите организации за търсене и спасяване в справянето с миграционните кризи на море“. В нея взеха участие представители на фирми от страната и чужбина. Сред официалните гости бяха контраадмирал Георгиос Воурекас, началник на морски граничен сектор на „Фронтекс“, господин Стайку Кодрут, директор на морски координационен център в Румъния, адм. о.р. Христо Контров, командващ Военноморския флот на Република България (1995 – 1998) и областен управител на Варна (2008 – 2009), в. адм. о.р. Пламен Манушев, депутат, господин Илиян Карагьозов, заместник-областен управител на град Варна, господин Илия Раев, председател на Областния съвет на Български червен кръст – Варна.

Форумът беше открит от к.д.п. Никифор Герчев, изпълнителен директор на „Булсар“. Той приветства гостите и изнесе първия доклад. Бяха представени още 6 доклада, свързани с актуални аспекти в операциите по търсене и спасяване на море.

„Настоящата конференция беше не само навременна, но и много полезна за изясняване на ситуацията и очертаване на възможните стъпки и инициативи, които следва да бъдат предприети за определяне на ролята и мястото на организацията при кризи в Черноморския регион“, каза при закриването на форума флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2017-09-13T08:42:42+00:00 септември 13th, 2017|2017, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: