Home/2017, Конференции, Новини, Събития/Международна конференция на тема „Стратегията за сигурност на НАТО в Черноморския регион“

Международна конференция на тема „Стратегията за сигурност на НАТО в Черноморския регион“

На 28. и 29.09.2017 г. Атлантическият клуб в България, с подкрепата на НАТО и в съорганизаторство с ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, организира международна конференция на тема „Стратегията за сигурност на НАТО в Черноморския регион“. Мероприятието се провежда в хотел „Черно море“ в град Варна.

На откриването присъстваха: Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Френската република в Българи, господин Стоян Пасев, областен управител на Варна, госпожа Снежанка Мончева, директор на Института по океанология, офицери от Военноморските сили, представители на неправителствени организации и медии.

Форумът бе открит с изявление на президента на Атлантическия клуб, господин Соломон Паси. Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, изнесе доклад в първия панел.

Събитието има за цел да подчертае важността на темата за сигурността в Черноморския регион, събирайки заедно членове на правителства, НПО сектора, международни експерти, представители на академичните среди и медиите. Събитието е насочено към привличане на общественото внимание върху сътрудничеството на страните от Черноморския регион в контекста на НАТО, както и върху поощряването на диалога относно сигурността в Черноморския регион.

By | 2017-09-28T14:02:50+00:00 септември 28th, 2017|2017, Конференции, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: