Home/2017, Новини, Празници/Откриване на академичната година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Откриване на академичната година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 2.10.2017 г. (понеделник) в 10:00 ч. в зала „Вапцаров“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония по откриване на новата 2017/2018 академична година.

Гости на тържеството бяха депутати от 44-то народно събрание, г-н Илиян Карагьозов – заместник-областен управител на Варненска област, г-н Тодор Иванов – заместник-кмет на Община Варна, контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС, доц. д-р Христо Смоленов, представители на висши учебни заведения и научни институции, ръководители и представители на организации, свързани с морския бизнес и индустрия, приятели на Училището.

Церемонията започна с посрещане на бойното знаме на Училището. В своето слово Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ поздрави курсантите и студентите първокурсници с избора им да учат във „флотската Алма матер“, училище с дългогодишна история и престиж, който носи със себе си тежест, достойнство и авторитет.

След тържественото откриване на новата учебна година академични лекции бяха изнесени от командира на Българските военноморски сили – контраадмирал Митко Петев, за курсантите, и от доц. Христо Смоленов – за студентите.

By | 2017-10-02T10:41:47+00:00 октомври 2nd, 2017|2017, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: